Her ülkenin kendine has bazı güvenlik testleri olsa da bu testlerin tamamı belli birkaç kriterin(frontal ve yanal darbe, savrulma, devrilme vb.) etrafında şekilleniyor. Fakat İskandinavların bu kriterlere eklediği farklı bir test daha mevcut: geyik testi. Testin araçlardan beklentisi, saatte 70 km hızla giderken hayali bir geyikten ani bir manevra ile kaçıp önceki rotasına devam edebilmesi. Bir kaç yıl önce yapılan Jeep Grand Cherokee testi tam bir fiyaskoydu ve ardından Fiat derhal duruma el koydu. En azından Macan’ın sonucu sadece “vasat” görünüyor, Grand Cherokee’ninki kadar vahim değil.
İsveçli Teknikens Värld‘ın yaptığı testte aracın devrilme eğilimi olmadığı fakat patinaja düşerek yolun dışına çıktığı görülüyor. Bu olayın gerçek hayatta yaşanması sonucu aracın yoldan çıkıp bariyerlere çarpması veya karşı şeride girmesi olası. Alınan sonuç sonrası Macan bu teste defalarca tabi tutuldu, hatta araç yaklaşık 150 kilo kadar hafifletilip tekrar denendi ama ani manevraya verdiği tepkide değişim gözlenmedi.
Porsche cephesinden test sonucu için cevap gecikmedi ve firma, aracın bu tepkisinin Aktif Yuvarlanma Engelleyici(ARP) sistemin devreye girmesinden kaynaklandığını savundu. Sistemin çalışma prensibi ise şöyle: aracın kritik miktarda önden koptuğu veya yuvarlanmak üzere olduğu algılandığı an, duruma göre dışarıda kalan ön tekere sistem tarafından anlık bir fren uygulanıyor ve merkezkaç kuvvetinden sıyrılarak araç toparlanıyor.
Görünüşe göre aracın şasisi, -ağır sayılabilecek bir crossover’a göre şaşırtıcı olmasa da- elektronik müdahale olmadan böyle bir durumu idare edemeyecek şekilde ve bu durumun Porsche gibi bir firmaya yakıştığını söyleyemeyeceğiz.