İlk olarak 1956’da Giulietta modeli ile başlayan Alfa Romeo markasının sportif model versiyonlarını temsil eden “Veloce” ismi, yeni Giulia modeliyle yeniden hayat buluyor. İlk olarak Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenen Alfa Romeo Giulia’nın Veloce versiyonu, Şubat ayında Türkiye’de satışa sunulacak. 2.0 litre 280 HP’lik turbo benzinli ve 2.2 litre 210 HP’lik turbo dizel motor seçenekleriyle üretilerek yollara çıkmaya başlayacak olan Alfa Romeo Giulia Veloce, ZF imzalı 8 ileri otomatik şanzımaı ve Q4 teknolojisine sahip yeni bir dört tekerlekten çekiş sistemine sahip.
Yeni Alfa Romeo Giulia Veloce dış tasarımında özel tamponlar, çift egzoz borusu, isteğe bağlı 19 alaşımlı jantlar ve özel arka difüzör gibi çeşitli sportif eklentilere sahip. Bu sportif parçalar yeni siyah deri spor koltuklar, sürücünün eline iyi oturan sportif bir direksiyon, gösterge paneli üzerindeki alüminyum parçalar, kapı panelleri ve Xenon farlar ile tamamlanmış. Bu tasarım özelliklerinin yanı sıra Guila Veloce çift bölgeli klima, Alfa DNA sistemi ve 8.4 inçlik bilgi-eğlence sistemi, bağımsız acil durum freni, kaza uyarıcı sistem, yaya algılama sistemi, şerit takip asistanı ve adaptif hız sabitleyici gibi teknolojileri standart olarak içinde barındırıyor.
Alfa Romeo Giulia Veloce modeli, 5250 d/d’da 280 HP güç ve 2250 d/d’da maksimum 400 Nm tork üreten tamamen alüminyumdan yapılmış 4 silindirli 2 litrelik benzinli yeni bir motora sahip. Alfa Romeo Giulia Veloce, ayrıca 3500 d/d’da maksimum 210 HP güç ve 1750 d/d’da maksimum 470 Nm tork üreten yeni 2.2 litrelik dizel motorla da tercih edilebiliyor. Alfa Romeo Giulia’nın 2.2-litre turbo dizel motoru, Alfa Romeo’nun tarihinde tamamen alüminyumdan yapılmış ilk dizel motor olma özelliği taşıması bakımından da önem taşıyor. Dört silindirli bu motor enjeksiyon oranlarının belirleme özelliği ile de göze çarpıyor. Her iki Giulia Veloce modeli de 8 vitesli otomatik şanzımanla donatılmış olarak yollara çıkacak.
Alfa Romeo Giulia Veloce, Q4 teknolojisine sahip yeni bir dört tekerlekten çekiş sistemini müşterilerine sunuyor. Bu yeni şanzıman kutusunda dinamik bir sürüş ile birlikte aynı zamanda daha az yakıt tüketimi de sağlamaya yarayan bir aktif debriyaj teknolojisi kullanılmış. Alfa DNA sisteminden seçilebilen sürüş moduna bağlı olarak araçta hız tepkisi ve tork dağılımı da değişmekte. Arabanın kullanımına ve mevcut yol yüzeyi kavramasına bağlı olarak Q4 sitemi iki aks arasındaki optimum tork dağılımını düzenliyor. Normal koşullarda Giulia Veloce, torkun %100’ünün arka akslara dağıtılması ile arkadan çekişli bir araç gibi çalışırken, Q4 sistemi sürüş torkunun %60’ını ön aksa transfer edebiliyor. Yeni Giulia Veloce modelindeki Q4 Sistemi böylelikle stabilite, çekiş ve güvenlik açısından dört tekerlekten çekiş sisteminin tüm avantajlarını sunabiliyor. Ayrıca bu sistemin arkadan çekişli bir aracın vereceği tüm sürüş niteliklerini de sergileyebileceği vurgulanıyor.