Motosiklet dünyasının en önemli fuarlarından EICMA 2025, 4-9 Kasım tarihleri arasında Milano’da kapılarını açtı. Honda, fuarda 2026 model yılındaki geniş ürün gamını sergilerken, elektrikli mobilite vizyonunu ve yeni mühendislik teknolojilerini öne çıkardı.

Fuarın yıldızlarından biri, Honda’nın ilk elektrikli “fun” motosikleti olarak tanıtılan WN7 oldu. Markanın yeni EV logosunu taşıyan model, 140 km’nin üzerinde menzil sunuyor ve bataryası 30 dakikada yüzde 20’den yüzde 80’e şarj olabiliyor. Fütüristik tasarımıyla dikkat çeken WN7, Seçilebilir Hız Sınırlama Asistanı (SSLA) ve Honda Seçilebilir Tork Kontrolü (HSTC) gibi donanımlara sahip.

Honda, EICMA’da motor teknolojisindeki yeniliklerini de sergiledi. Geçen yıl konsept olarak gösterilen V3 içten yanmalı motorun geliştirilmiş bir versiyonu olan V3R 900 E-Compressor prototipi ilk kez sahneye çıktı. 900 cc hacmindeki bu V3 motor, elektrikli bir kompresör yardımıyla standart 1200 cc sınıfındaki motorlarla karşılaştırılabilir bir güç üretiyor.

Teknoloji tarafında öne çıkan bir diğer yenilik ise Honda E-Clutch sisteminin yaygınlaşması oldu. Sürüş sırasında debriyaj kolu kullanma gerekliliğini ortadan kaldıran bu teknoloji, XL750 Transalp, CB750 Hornet, NX500, CBR500R ve CB500 Hornet olmak üzere beş popüler modele daha opsiyonel olarak ekleniyor. Bu sistem, vites geçişlerini daha hızlı ve akıcı hale getirerek sürüş kolaylığı sağlıyor.





