Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 11. kez düzenlenen Türkiye’de Yılın Otomobili yarışmasında finale kalan 7 model açıklandı. Otomotiv gazetecilerinin oylarıyla belirlenen finalist modeller, 33 aday arasından seçilerek organizasyonun son aşamasına geçmeye hak kazandı.
Yapılan ilk oylama sonucunda BMW iX3, BYD Sealion 7, Citroën C5 Aircross, Hyundai Inster, Mercedes-Benz CLA, Renault Clio ve Togg T10F modelleri finalist listesini oluşturdu. Söz konusu modeller, Şubat 2025 ile Şubat 2026 tarihleri arasında Türkiye pazarında satışa sunulan yeni araçlar arasından belirlendi.
Finalist otomobiller, 13 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek özel bir test sürüşü etkinliğinde OGD üyeleri tarafından teknik ve konfor açısından değerlendirilecek. Sürüş testlerinin ardından yapılacak son oylama ile Türkiye’de Yılın Otomobili 2026 unvanını taşıyacak model netlik kazanacak.
Yarışmada ana ödülün dışında Yılın Tasarımı, Yılın İnovasyonu, Yılın Basın Lansmanı ve Yılın Premium Otomobili kategorilerinde de ödüller verilecek. Kategorilerdeki birinciler ve yılın otomobili, 23 Haziran tarihinde düzenlenecek resmi törenle duyurulacak.
ZF Aftermarket ana sponsorluğunda düzenlenen organizasyona arabam.com, Bridgestone ve Shell Helix Motor Yağları da destek veriyor. Türkiye’de Yılın Otomobili seçimi, otomotiv sektörü temsilcileri ve otomobil severler tarafından yakından izlenen önemli bir değerlendirme süreci olarak kabul ediliyor.



