İç Mekan
Hatchback kardeşinden olduğu gibi kopyalanan ön konsolu Astra GTC’ye ilk bindiğinizde bir şaşkınlık yaratsa da sportif deri koltuklar (opsiyon olarak sunuluyor) hemen sizi havaya sokmak için kendi içerisine sarıyor. Tabii koltukların yan desteklerinin sıkı tutuyor olması hafif kilolu kişiler için özellikle alt kısımda belirli bir süre sonra rahatsız edici olabilir.
Direksiyondan başlarsak, Astra J’lerde kullanılan 3 kollu direksiyon aynen korunurken, en azından alt kısmının düz tutularak ufak da olsa direksiyona sportif bir hava katılmasını beklerdik. Direksiyonun iki yanında tuttuğunuz kısımları daha yumuşak bir dokuya sahip iken üzerine yerleştirilmiş olan tuşların kullanımı ve alışması oldukça kolay.
Sol taraftaki düğmeler ile hız limitleyici ve cruise control’ü aktif hale getirip ayarlarını yapabilirken, sağ taraftakiler ile araç içi multimedia sistemine hükmedebiliyorsunuz.
Gösterge paneli de kardeşlerinden farksız olan Astra GTC’nin bir parça olsun sportifliği öne çıkartmak amacıyla koyu değil de beyaz arka plana sahip göstergeleri olabilirdi. Hız ve devir göstergesinin ortasında motor suyu sıcaklığı, yakıt göstergeleri ile yol bilgisayarı yer alıyor. Yol bilgisayarında kilometre sayacı, dijital hız, anlık tüketim gibi klasik alıştığımız göstergeler bulunuyor. Dış hava sıcaklığı ve saat için orta konsoldaki ekrana bakmanız gerekiyor. Göstergelerde beyaz bir aydınlatma mevcut, Sport moduna geçtiğinizde ise bu aydınlatmalar kırmızı renge dönüşerek çok daha kızgın bir havaya bürünüyor.
Alüminyum spor pedalları Opel yine OPC’ye saklamış.
Kullandığımız test aracında bulunan NAVI 600, USB üzerinden flash bellek ya da bağlı olan iPhone – iPod üzerindeki MP3 – WMA dosyalarınızı çalabilirken, AUX girişi ile de dilediğiniz bir ses kaynağını bağlayabiliyorsunuz. Tabii CD okuyucusu da mevcut.
Astra GTC’de bulunan 7 adet hoparlör ise yüksek seste bozulma yapmadan başarılı bir müzik deneyimi sunuyor.
Renkli ekranında sahip olduğu navigasyon yazılımı, İstanbul içerisinde bir çok yere Türkçe ses desteğiyle doğru bir şekilde yolu tarif etti. Ayrıca içerisinde dahili bulunan Bluetooth ile telefonunuzu eşleştirdikten sonra telefonunuzu bir kenara koyup çağrı listelerine, rehbere ve numerik tuşlara NAVI 600 üzerinden erişip aracın içerisinde bulunan mikrofon aracılığıyla telefon görüşmesi yapabiliyorsunuz. Yaptığımız görüşmelerde ses iletiminin karşı tarafa gayet başarılı ve gürültüden arındırılmış bir şekilde gittiğini söyleyebiliriz.
NAVI 600’ün altına klima kontrolleri yerleştirilmiş. Çift bölgeli elektronik klima için ayrı bir ekran kullanılmazken, ayarlarını NAVI 600’ün renkli ekranında görebiliyorsunuz. Klima için ayrıca birşey söylemeye gerek yok, görevini başarıyla yerine getiriyor. Koltuk ısıtmalarının (deri koltuk opsiyonuyla birlikte geliyor) kontrolleri de bu bölümde bulunuyor.
Active Select şanzımanın vites kolu, P, R, N, D ve + – konumlarına sahip. D konumunda iken sola doğru çektiğinizde manuel olarak 6 ileri şanzımanı kontrol edebiliyorsunuz.
Vites kolundan geriye doğru gittiğinizde elektronik el freni düğmesi, bardaklık ve kapağa sahip başka bir eşya gözü bulunuyor. Bu gözün dilerseniz üst kısımda bulunan bardak tutucu bölümünü çıkarabiliyorken, alt taraftaki katlanabilir kısmı geriye doğru katladığınızda daha derin bir göze sahip oluyorsunuz. Kol dayanağının içerisinde de ayrıca bir göz bulunuyor.
Direksiyonun sol alt kısmında da bir göz bulunurken, yolcu tarafındaki torpido gözü ise yeterli büyüklükte olsa da kalite hissinden uzak maalesef.
Kapı içi ceplerinin çok büyük olduğunu ise söylemek pek mümkün değil. Elektrikli ön camların düğmelerinin yeri rahat ulaşılabilir bir yerde iken, dış dikiz aynalarının kontrolleri de kapı üzerine konumlandırılmış.
380 litrelik bagaj hacmi sunan Astra GTC, hatchback kardeşinden 30 litrelik daha fazla bagaj alanı sunuyor. Arka koltuğun ortasında bulunan kol dayama kısmını açtığınızda orada bulunan bir kapak aracılığıyla bagaja kolayca erişebiliyorsunuz. Arka koltukla 60/40 şeklinde katlanarak daha fazla bagaj alanı elde etmenize yardımcı oluyor.