Konfor
Sıkı sıkı saran yan desteklere sahip koltukların yükseklik ayarının yanı sıra, koltuğun ön kısmının yüksekliği de koltuktan bağımsız olarak ayarlanabiliyor. Ayarlanabilen baldır minderinin yanı sıra 4 yönlü şekilde ayarlanabilen omurga desteği de uzun sürüşlerde belinizi ağrımaması için güzel düşünülmüş detaylardan. Deri koltuk opsiyonuyla beraber gelen koltuk ısıtmaları da soğuk kış günlerinde çabuk ısınıp, konforlu bir kullanım sunuyor.
Orta-sert ayarlı süspansiyona sahip olan Astra GTC, 245/40 R 20 ince yanaklı lastiklerle sunulan 20 inç jantlarla yoldaki tüm çukur ve bozuklukları hissettirirken, 18 jantlı modelin daha yumuşak bir sürüşe sahip olduğunu tahmin ediyoruz. Tabii süspansiyon sertliğini ayrıca Flexride sistemi ile Tour modunda daha da yumuşatarak şehir içinde biraz daha konforlu bir kullanım sağlanabiliyor.
Astra GTC’nin geniş ön kapıları sayesinde arka koltuklara geçiş rahatsız edici değil. Tabii kapıyı açmak için geniş bir alana sahipseniz bu durum geçerli, iki araç arasına park ettiğinizde kapı daha dar açıda açılabildiği için araca binmeniz 4 kapılı bir araca göre daha zor bir hale geliyor.
Arka taraf klasik 3 kapılı araçlardaki klostofobik ortamdan nasibini alsa da 3 yetişkinin rahatça sığabileceği bir alana sahip. Arka taraftaki baş ve diz mesafesi ise 3 kapılı bir otomobil için gayet başarılı. Arka baş ve diz mesafesi için bize modellik yapan kamera asistanımız Kaan’ın 1.80m boyunda olduğunu da belirtelim.
Astra GTC’de belki de iç mekan tasarımcılarına en kızdığım nokta emniyet kemerinin yeri oldu. Klasik olarak B sütununda bulunan emniyet kemeri, kapı uzun olduğu için koltuğun oldukça gerisinde kalıyor. Takmak için kolunuzu koltuktan geriye doğru bir hayli uzatıp, kemeri yakalayıp kendinize çekmeniz gerekiyor. Tabii koltuğunuzun ne kadar geride olduğuna da bağlı bir durum olsa da, kemerin koltukla beraber gidip gelen bir mekanizmaya sahip olması çok daha iyi olabilirdi.
Kullanılan malzeme kalitesine değinecek olursak, kapı içlerinde ve ön göğüste yumuşak bir kaplama ile beyaz dikişler dikkati çekerken, göstergelerin üstünde sert plastik olmasını yakıştıramadığımızı belirtmeliyiz. Arka koltukta kol destek bölümlerinde de yumuşak kaplamalar kaliteli bir hissiyat oluşturuyor.
AFL+ yani sürüşe duyarlı bi-xenon ön farlar opsiyonu bulunan test aracımızda AFL+ ile beraber gündüz LED farları da geliyor. Far sistemi hızınız, dönüş açınız ve yol durumuna göre 9 farklı aydınlatma şekli arasında otomatik olarak geçiş yapabiliyor. Aşağıdaki görselde detaylı olarak far durumlarını görebilirsiniz.