İç Mekan
BMW X3’ün direksiyon başına geçtiğinizde daha önceden bir BMW kullanmışsanız yabancılık çekmeyeceğiniz kesin. Diğer modellerle benzer bir konsol tasarımı paylaşan X3’ün ön konsol tasarımı direksiyonu da dahil ettiğinizde 5 Serisi ile büyük benzerlik gösteriyor.BMW X3’te, 3 Serisi’ndeki direksiyon tasarımı yerine biraz daha ağırbaşlı bir tasarıma sahip 5 Serisi’ndeki direksiyon tasarımı kullanılmış.
Tabii direksiyon üzerindeki tuşların yerleri diğer bir çok modeliyle aynı şekilde konumlandırılmış. Sol tarafta Cruise Control’ü yöneten tuşlar yer alırken, sağ tarafta infotainment sistemini yönlendirebileceğiniz tuşlar bulunuyor.Direksiyonun sol tarafında far grubu ve gösterge aydınlatması kumandaları konumlandırılmış. Hemen altında ise…Küçük bir eşya gözü yer alıyor. Buraya eldiven, gözlük, anahtarlık, ruhsatlık gibi eşyalarınızı yerleştirebilirsiniz.Diğer BMW otomobillerinden tanıdığımız gösterge paneli X3’te de yer almakta. En solda yakıt göstergesi, en sağda yağ sıcaklığı göstergesi yer alırken ortada küçük renkli ekrana sahip yol bilgisayarı sağda anlık yakıt tüketimi göstergesi ile birlikte devir saati, solunda da hız göstergesi konumlandırılmış.BMW’nin iDrive adını verdiği infotainment sisteminin 6.5 inçlik ekranı orta konsola gömülü bir şekilde yer almış. iDrive arayüzünün kullanımının kolay olduğunu ve kullanıcı arayüzünün sade ve şık olduğunu ekleyelim.
USB ve Aux girişleri yer alan sistemde Bluetooth ile telefon görüşmesi yapabilirken, aynı zamanda kablosuz olarak telefonunuzdaki müzikleri aracınızda dinleyebiliyorsunuz.
BMW’nin öncüsü olduğu tekerlekli kumanda sisteminin kullanımı da oldukça kolay. Benim iDrive kumandasında her zaman eksikliğini duyduğum tek konu, ses açıp kısmak için tekerlekten elinizi kaldırıp konsolda yer alan düğmeyi çevirmeniz oluyor diyebilirim.
Ekranın altındaki havalandırma kanallarının altında iki bölgeli klimanın kontrolleri, hemen altında ise müzik sisteminin tuşları yer alıyor. Bu bölümde tuşların etrafında piano black kaplama kullanılmış.
Vites topuzunun önünde yer alan gözlerden kayar kapaklı olanın altında iki adet bardaklık ve 12 V çakmaklık güç çıkışı konumlandırılmış.Orta konsolda ahşap kaplamanın yer aldığı alanlar geniş yer kaplarken, 8 ileri otomatik şanzımanın şık vites topuzunun sağ tarafında yukarıda bahsettiğimiz iDrive sisteminin kontrol tekerleği yer alıyor. Sol tarafında ise…
…BMW’nin yeni nesil modellerinde yer verdiği sürüş modları arasında geçiş tuşları ve alt kısmında elektrikli park freni ve auto hold fonksiyonlarının tuşları bulunuyor.
Yeterli iç hacme sahip olan kol dayamanın iç kısmında USB ve Aux girişlerinin yanı sıra ön konsoldakine ek olarak 1 adet daha 12V çakmaklık güç çıkışı bulunuyor.
Torpido gözünün hacmi çok büyük olmasa da içerisinde kullanılan halımsı malzeme, içerisine koyduğunuz eşyaların gürültü yapmasını engelliyor.
BMW X3’ün kapı içi cepleri yeterli büyüklükte. Kahve rengi “Nevada” deri döşemenin özellikle kapı içlerine ayrı bir hava kattığını söylemek mümkün.
Arka koltuklar dik konumdayken 550 litrelik bir bagaj hacmi sunan BMW X3, arka koltuklar katlandığında 1600 litrelik bir bagaj hacmine kavuşuyor.
İki parçalı katlanan koltuklar katlandığında düz bir zemin oluştururken, test aracımızda Exclusive donanım paketi dahilinde yer alan otomatik açılır bagaj kapağı da mevcuttu.