Yeni Caddy’de yer alan 2.0 litrelik TDI dizel motor, 122 bg güç ve maksimum 320 Nm tork üretiyor. 7 ileri ıslak kavramalı DSG şanzıman ile eşleştirilen motor 0-100 km/s hızlanmasını 11.4 saniyede gerçekleştiriyor. Cargo da dahil olmak üzere tüm versiyonlarında DSG otomatik şanzıman seçeneği sunulan 5. nesil Volkswagen Caddy’de yalnızca Style donanımında manuel şanzımanlı bir versiyona yer verilmemiş.
Kullanımımız boyunca performans anlamında oldukça tatminkar bir tablo çizen Caddy, motor bölmesinde yapılan iyileştirmelerle motor sesini de kabin içine oldukça az derecede yansıtıyor. 120km/s hızdan sonra gelen rüzgar sesi ise biraz rahatsız edici olabiliyor.
1700 km civarındaki kullanımımız boyunca 6 – 6.5 lt / 100 km ortalama yakıt tüketimi değeri yakaladık. Kullanımın büyük bölümünün otoban hızlarında olduğunu ekleyeyim. Daha sakin şehiriçi trafiksiz sürüşlerde tüketim 5 lt / 100 km seviyesine kolaylıkla inebilecektir.
Önde bağımsız MacPherson süspansiyona yer verilirken, arkada tamamen yenilenen Panhard rotlu rijit arka aksa entegre edilmiş helezon yaylı sistem ile Caddy’nin genel konforu arttırılmış.
Yeni Caddy’de gelen başlıca güvenlik donanımları ise aşağıdaki gibi sıralanıyor:
Hava yastıkları: MQB platformunda üretilen ilk ticari araç olan Yeni Caddy sahip olduğu pasif güvenlik özellikleriyle sınıfında ayrışmaktadır. Özellikle tüm Kombi modellerinde; sürücü ve yolcu ön, yan, perde ve orta hava yastıkları ve arka yolcu bölümü dış koltukları için perde hava yastıkları standart olarak bulunmaktadır.
Elektrikli çocuk kilidi: Sürücü kapısındaki tuş takımında bulunan elektrikli çocuk kilidi tuşu sürgülü kapıların içeriden açılmasını önlemektedir. Çocuk kilidi devredeyken, kilitli bir sürgülü kapının kilidi, kapı açma kolu çekilip, dıştan açılmaya olanak tanımaktadır.
Isofix: Arka sıra dış koltuklarda bulunan Isofix sabitleme noktası sayesinde 2 adet çocuk koltuğu, güvenli bir şekilde Yeni Caddy’e yerleştirilebilir.
Acil çağrı sistemi eCall: Yeni Caddy’de bulunan e-Call cihazı, kaza anında ciddi bir darbe uyarısı alır almaz 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak, tavanında bulunan GPS anteni sayesinde kaza yerinin coğrafi koordinatlarını ve ilgili diğer bilgileri iletir. Araç içindeki kişiler bilinçlerini kaybetseler dahi kazanın olduğu yeri ve araçtaki hasar miktarını ilgililere gönderir. Sistemin devreye girmesiyle birlikte araç içindeki konuşmalar 112 Acil Çağrı Merkezi’ndeki görevliler tarafından dinlenebilmektedir. Ayrıca Yeni Caddy’deki SOS düğmesiyle manuel olarak da acil çağrı yapılabilmektedir.
Şerit takip asistanı, ön camda bulunan kameraya entegre şerit takip asistanı, 60 km/sa’in üzerindeki hızlarda devreye girerek, direksiyona müdahale eder ve aracın istemsiz olarak şeritten çıkmasını engellemeye yardımcı olmaktadır. Sinyal verildiğinde sistem otomatik olarak kapanır. Özellikle uzun yolculuklarda sürücüyü rahatlatarak, şeritten istem dışı çıkmanın neden olduğu kazaları önlemeye yardımcı olur, araç içindeki yolcuların ve diğer araçların güvenliğini artırmaktadır.
Şehir içi acil frenleme özellikli, “Front Assist”, ön tamponda bulunan radar sayesinde aracın gidiş yönündeki yayaları ve diğer araçları algılar, tehlikeli bir durum saptadığında sürücüyü uyarır. Sürücünün zamanında tepki vermemesi halinde otomatik acil durum frenlemesi yaparak, kritik bir durum varsa kaçma manevrası yapmasına ve çarpışmasına engel olmaktadır. Front Assist kazalardan kaçınılmasında yardımcı olabilir, ancak sürücü dikkatinin yerine geçemez. Front Assist sadece sistem sınırları içinde çalışır. Uyarı zamanları trafik durumuna ve sürücünün davranışına bağlı olarak değişir.
Style modelinde standart olarak bulunan Kör nokta algılama ile şerit değiştirme asistanı “Side Assist”, şerit değiştirirken sürücüyü destekler. Sistem, şerit değiştirme sırasında kritik bir alanda bulunan tüm araçları algılar, araçlara olan mesafe ve hız farkını ölçüp yan aynalarda bulunan sinyallerle sürücüyü bilgilendirir.
İkincil çarpışma önleme asistanı; bir çarpışma sırasında, savrulma riskini ve kaza sırasında diğer araçlarla çarpışma riskini otomatik bir frenleme ile azaltarak sürücüye destek olur. Sistem, sadece hava yastığı kontrol ünitesi tarafından çarpışma olarak algılanan çarpışmalarda çalışır.
Yorgunluk tespit sistemi, sürücü yorgunluk belirtileri gösterdiğinde uyarı verir. Sistem, bilgi ve eğlence sistemindeki Asistanlar menüsünden açılıp kapatılabilmektedir.
EDL Elektronik diferansiyel kilidi, patinaj yapan bir tekerleği otomatik frenler ve tahrik kuvvetini diğer çekiş tekerleklerine aktarır. EDL, olağan dışı şiddetli zorlanmada, frenin aşırı ısınmaması için, otomatik olarak kendiliğinden kapanır. Fren soğuduğunda, EDL otomatik olarak kendiliğinden açılır.