İç Mekan
Abisi S60 ile benzer bir konsola sahip olan V40’ın direksiyonuna geçtiğinizde, bir Volvo’nun içerisine oturduğunuzu fazlasıyla hissediyorsunuz. Sık sık parlak gri renkli çerçevelerin ve çıtaların kullanıldığı otomobilde deri koltukların rengiyle uyumlu olaması açısından bakır renkli Copper Dawn dekor kaplama opsiyonu tercih edilmiş.
Direksiyonun üzerinde sol tarafta hız sabitleyicisini kullanmamıza olanak sağlayan butonlar bulunurken sağ taraftaki butonlar müzik sisteminin kontrolü için atanmış.
Direksiyonun sol tarafında aydınlatma butonları ve bagaj açma butonu bulunuyor.
Otomobilimizde bulunan gösterge paneli sadece LCD ekranlardan oluşmakla beraber 3 ayrı tema seçeneğine sahip. Bu temalar arasında yaptığınız seçime göre değişik bilgiler size sunuluyor.
Sport modda ana ekranda beliren devir saatinin içerisinde hızınızı dijital olarak görebilirken solda motor sıcaklığını sağda ise motorun o anki güç çıkışını görebiliyorsunuz. Temada kırmızı renk kullanılmış.
Eco modda ana ekranda analog görünümlü hız göstergesi, sağda devir saati, solda ise ekonomik kullanım için ayarlanmış Eco Guide adındaki yakıt sarfiyatınıza göre değişen verimlilik ekranı bulunmakta. Bu temada açık mavi renk tercih edilmiş.
Elegance modunda ise aracın dış rengiyle uyumlu renge sahip ana ekranda analog hız göstergesi, sağ tarafta devir saati, sol tarafta ise motor sıcaklığını görüyorsunuz.
Ayrıca tüm temalarda sağdaki ve soldaki ufak ekranlarda saat ve yol bilgisayarı bilgisine ulaşabiliyoruz.
Burada bir eleştirimiz olacak; otomatik vitesli otomobilde hiçbir temada aracın kaçıncı viteste olduğunu göremiyorsunuz ne yazık ki, sadece aracı manuel modda kullanırken kaçıncı viteste olduğunuzun bilgisi anlık olarak size veriliyor.
Kullandığımız test aracında ön konsolun üst bölgesinde 7 inç ekran bulunurken alt donanım seviyelerinde bu ekran 5.5 inç oluyor. Ekran çözünürlüğü ve arabirimi görsellik açısından başarılı.
Son derece sade ve şık bir konsola sahip olan V40 Cross Country’de sürücü ve yolcu havalandırma kanalları S60 modelindeki gibi ayrı değil toparlanıp ortaya yerleştirilmiş.
Havalandırma kanallarının alt kısmında Volvo’nun son dönemde araçlarında kullandığı arkasında saklama bölmesi olan ince panel kullanılmış. Bu panel üzerinde müzik ve iklimlendirme sisteminin kontrollerini ve araç ayarlarını yapmamıza yarayan tuşlar bulunuyor. İlk bakışta ufak bir eksik var gibi geliyor. CD çalar nerede? Çok estetik bir detay olarak, sanki sadece göze hoş gelmesi açısından yaratılmış gibi gözüken havalandırma kanallarının hemen altındaki boşluk CD yuvasının ta kendisi.
Bu panel üzerinde ortada bir dikdörtgen çerçevenin içi ve çevresi tuşlarla doluyken 4 adet de yuvarlak buton bulunuyor. Buradan ilk bakıldığında karmaşık gibi gözüken fonksiyon tuşlarının kullanımını 1 saat içerisinde çözmek mümkün.
İki koltuk arasına doğru geldiğimizde gayet estetik tasarlanmış vites topuzunun yanında el freni konumlandırılmış. Elektronik el freninin eksikliği göze çarpıyor.
El freninin yanında 2 adet bardaklık barındıran üzeri kapaklı bir bölme bulunuyor. Biraz daha geride ise ileri-geri ayarlanabilen kolçağımız var. İçerisinde gayet geniş bir saklama bölmesi ile USB girişi bulunuyor. Torpido gözü yeterli büyüklükte.
Ön ve arka kapı içi ceplerinin birden fazla su şişesini sığdırabileceğiniz kadar büyük oldudğunu söylemek mümkün.
324 litrelik bagaj kapasitesine sahip V40 Cross Country’nin arka koltukları 60:40 oranında katlanırken, koltukları tamamen katladığınızda düz bir zemine kavuşuyorsunuz.