Mercedes-Benz yenilenen E-Serisi’nde halefine göre görünüm, konfor ve pratiklikte elini güçlendirerek, multimedya ve aksesuar seçeneklerini barındıran 140 farklı aksesuarı kullanıcılarına sunuyor. Müşteri talebine göre renklendirilen ön tampon lipi ve 5 çift kollu mat siyah 19 inç jantlar tasarımda dikkat çeken yeni seçenekler. Işıklandırılmış Mercedes-Benz yıldızı tüm aksesuarlar içinde en çok dikkat çekeni. Yıldız, araç kilitlendiğinde/açıldığında, kapılar açıldığında parlarken, daha sonra modifiye firmalarının sürekli yanar hale getirmek gibi farklı çalışmalarda da bulunacağını tahmin ediyoruz.
Alman otomotiv devi “InCar Hotspot” ismiyle tanıttığı araç için wireless dağıtım sistemi ile araç hareket halindeyken kablosuz internet keyfi sunabiliyor. Sistem sim-card üzerinden aldığı interneti tavan anteni ile araç içine hareket halindeyken sunuyor. Yolcular dizüstü bilgisayar, tablet, cep telefonu ve diğer kablosuz internet özellikli cihazları ile sisteme bağlanabiliyorlar.
Yeni E- Serisi’ndeki bir diğer teknolojik devrim ise, iPhone 4 ve 4S modellerine entegre geliştirilen Drive Kit Plus sistemi. Sistem Daimler tarafından geliştirilen “Digital Drive Style” isimli uygulama ile çalışmakta. iPad bağlantılı 17.8 cm’lik ekrana sahip entegre DVD okuyuculu, kablosuz kulaklık ve uzaktan kumanda özellikli koltuk kafalıklarındaki ekranlar diğer geliştirilen araç içi multimedya aksesuarlarından.
Mercedes ayrıca daha fazla bagaj alanına ihtiyaç duyan ya da bisiklet taşımak isteyenler için port-bagaj ve bisiklet taşıyıcıları da sunuyor.