2007’den beri ufak dokunuşlarla A4’ün tasarımını canlı tutmayı başaran Audi, rakibi olduğu D-premium araçların kasalarını güncellemesiyle A4 satışlarında düşüş yaşamıştı. Fakat geçtiğimiz günlerde Remco Meulendijk, kasa değiştirmeye hazırlanan A4’ün tasarımı hakkında çizimleriyle öngörüde bulundu.
Önümüzdeki ay konsept modeliyle yeni tasarım dilini Los Angeles’ta duyuracak olan Audi, çok büyük ihtimalle şu anki tasarım anlayışından pek uzaklaşmayacak. Bu tahmin doğrultusunda Meulendijk, B9 kasa olarak adlandırılacak A4’e makul bir yorum getirdi.
Tahminleri bir kenara bırakıp araç hakkında bilgiler vermemiz gerekirse B9 A4, MLB Evo platformu üzerine inşa edilecek ve 50 kiloya yakın hafiflemiş olacak. Firmanın açıklamalarına göre yeni A4’ün hibrit olarak da tercih edilebileceği; gücünü de 211bg’lik 2.0 TFSI motorla birleştiren 95bg’lik elektrikli motordan alacak. Ayrıca silindir kapatma teknolojisine sahip 1.4 TFSI ünitenin de motor seçenekleri arasına ekleneceği bildirildi. Silindir kapatma teknolojisi sayesinde 100km’de yarım litreye kadar tasarruf sağlanabileceği bilgiler arasında.
İç mekandan bahsetmek gerekirse ilk söyleyeceğimiz şey A8’e benzer bir atmosferi daha büyük bir dokunmatik multimedya ekranı, dikiz aynasıyla bütünleşmiş dijital ekran gibi özelliklerle sunacaktır.
2015’te piyasaya sürülmesi beklenen yeni A4’ün bazı kozmetik yenilikler ekleneceği öne sürülerek ertelendi ve yeni piyasaya çıkış tarihi 2016’nın son ayları olarak belirlendi.