İç Mekan
Araca bindiğinizde, özellikle daha önce bir Volkswagen modeli kullandıysanız, çok tanıdık bir iç mekanla karşılaşacaksınız. Klima ve eğlence sistemi gibi önemli detaylar Volkswagen ile ortak olunca bu durum kaçınılmaz oluyor.
Direksiyonun üzerinde müzik sistemini kontrol eden tuşlar bulunuyor.
Aracın göstergelerine baktığımızda tipik bir Volkswagen görüyoruz. Sade ve okunaklı olan göstergelerin ortasında ise bilgi ekranı yer alıyor. (Alt donanımlarda ne yazık ki bu bilgi ekranı yok.)
Test aracımızda daha önce Volkswagen modellerinde bolca gördüğümüz müzik sistemi yer alıyor. Üst donanım seviyesinde 6 hoparlöre sahip olan müzik sistemi ayrıca Aux girişine de sahip. Genel olarak kullanımı basit olan müzik sisteminin ses kalitesi ise yeterli düzeyde. USB üzerinden müzik dosyalarınızı çalamıyor oluşu ise maalesef sizleri CD okuyucusuna ya da Aux girişine mahrum bırakacak.
Müzik sisteminin altında bulunan klima ise yine Volkswagen’den alınan tek bölgeli otomatik klima. Alt donanım seviyelerinde otomatik klima yerine manuel klima bulunuyor bu bölgede.
Klimanın altında ise Elegance donanımda standart olan ESP’nin kapatma tuşu bulunuyor. ESP’nin yanında da koltuk ısıtma tuşunu görebilirsiniz ancak hiç bir donanımda standart olarak gelmiyor. Test aracına özel olarak opsiyonel olarak eklenmiş. Küçük bir anı olarak vites değiştirirken, yanlışlıkla düğmeye dokunup, 1-2 dakika içerisinde neden yaz günü bu koltuk cayır cayır yanmaya başladı diye düşündürüp, farkettiğimde de gülmemi sağlamıştır kendisi 🙂
Kol dayamaya baktığımızda güzel ve rahat bir donanım olduğunu görüyoruz fakat sadece üst donanımda standart olması üzücü bir detay. Özellikle uzun yolda eksikliği hissedilecek bir donanım. Ancak tam olarak el freninin üstünde yer almasından dolayı açık konumda iken, el frenini indirme/çekme işlemlerini rahatça yapamıyorsunuz. Yukarıdaki fotoğrafta nasıl durduğunu görebilirsiniz. Kol dayamanın içerisinde ufak da olsa bir göz barındırıyor.
İç mekandaki saklama alanlarına baktığımızda kapı içindeki ceplerin biraz dar kaldığını söyleyebiliriz. Ayrıca her donanım paketinde bulunmayan dirseklikteki ufak saklama alanını saymazsak klima kontrollerinin altındaki küçük alan dışında içeride küçük eşyalar için fazla yer yok. Arka tarafta ise ön koltukların arasında kalan alanda küçük bir bardaklık var. Hiç yoktan iyidir diyelim. Torpido gözü ise yeterli. Ön camda yer alan plastik bilet tutucu ise fonksiyonel ve hoş bir detay.
Araçtan inip bagaj kısmına gelirsek, 530 litre ile devasa bir bagaj hacmine sahip Rapid. Bu 530 litrelik hacimle sadece sınıf standartlarını geçmekle kalmıyor ayrıca C sınıfındaki sedanlara göz kırpıyor. Ayrıca asimetrik katlanan arka koltuklar sayesinde bu hacim 1.430 litreye kadar çıkıyor. Liftback tasarım sayesinde arka camla birlikte açılan geniş bagaj kapağı, bagaja yükleme indirme yaparken kolaylık sağlıyor. Ayrıca bagajın düz şekli ve kenarlardaki küçük saklama bölmeleri ile bagajın kullanımı kolaylaştırmış.