Sürüş ve Performans
Polo’da makyajla beraber yeni motor seçenekleri sunulurken dizel motor da bundan nasibini aldı. Daha önce 1.6 litrelik bir dizel motor sunulurken, makyajla beraber Polo’da artık 3 silindirli 1.4 litrelik bir hacme sahip yeni TDI motor yer alıyor.
3500 d/d’da 90 beygir güç üreten bu motor, maksimum torku olan 230 Nm’yi 1500 ile 2500 d/d arasında sürücüsüne sunuyor. 7 ileri çift kavramalı DSG şanzıman ile oldukça uyumlu çalışan 1.4 TDI ünite, Polo’yu 0’dan 100 km/s hıza 10.9 saniyede ulaştırıyor.
3 silindirli olması sebebiyle, önceki 4 silindirli 1.6 TDI motora göre biraz daha titreşimli çalışan 1.4 TDI motor genel kullanımda belirgin bir farklılık yaratmazken, standart olarak gelen Start-Stop sisteminin aracı tekrar çalıştırması esnasında rahatsız edici bir sallantı meydana geliyor. Özellikle dur kalk trafikte aracın her marşında 3 silindir kendini fazlasıyla belli ediyor.
Polo’da önde bağımsız MacPherson süspansiyonlar yer alırken, arkada hem maliyet hem de bagaj ve arka yaşam alanını kısıtlamamak amacıyla torsiyon çubuğu kullanılmış. Ek olarak makyajlı modelde süspansiyonlarda da bir takım iyileştirmelere gidilerek, bozuk yollardaki performansı arttırılmış. Sınıf standartlarında bir konfor düzeyi sunan Polo’da 185/60 R15 lastiklere 15 inç jantlar eşlik ediyor.
Güvenlik donanımlarında da bir takım iyileştirmelere giden Volkswagen, artık ESP’yi tüm donanımlarda standart olarak sunuyor.
Motor sesi yalıtımı konusunda sınıfına göre önde olan Polo, yol ve rüzgar sesi yalıtımı konularında diğer B segment modellerle benzer bir performans gösteriyor.
Testimiz boyunca ortalama olarak 4.5 – 5 litre civarında gezinen karma tüketimimiz, şehir dışı yolculuklarda 3.5 litre seviyesine kolayca çekilebiliyor.